Bild: Anläggningen Lerum

2019-08-29

Derome fortsätter att satsa – nu i Lerum med omnejd

Derome satsar i Göteborgsområdet och tror mycket på Lerum. Snart öppnar den efterlängtade bygghandeln och en mängd nya bostäder byggs även på orten. Allt är en del av Deromes storsatsning på Göteborg.

Derome ser en stigande efterfrågan i hela Göteborgsregionen och utlovar en fortsatt satsning – på flera plan. Företaget öppnar sin 41:a bygg- och järnvaruhandel i Lerum och premiären väntas ske den 30:e september.
- Det är en del av en långsiktig satsning för att fortsätta vara proffskundernas förstahandsval i Göteborg med omnejd, säger Johan Ewaldh, regionchef Derome Byggvaror & Träteknik. Satsningen på professionella byggare i Lerum verkar vara efterlängtad.

- Jag har la ”tjötat” i 12 år om att man borde öppna i Lerum. Nu, äntligen, detta betyder allting! Vi har väldigt bra kontaktpersoner inom Derome och nu kommer allt bli mycket lättare, säger Niklas Österberg på Brunnstorp bygg och mark i Lerum.

I den nya bygghandeln hittar den professionella byggaren allt som han/hon kan tänkas behöva – på hemmaplan. Den fullsorterade anläggningen erbjuder även spetskompetens inom varje produktområde och den effektiva lager- och leveranshanteringen gör butiken till hantverkarens helhetsleverantör. 

Derome bygger även bostäder i Lerum
Det finns ett ökat intresse av att bygga hållbart och ofta är då trä det naturliga förstahandsvalet. I Norra Hallsås i Lerum har Derome varit med och byggt 90 nya bostäder, som är inflyttade och klara. 

- Vi bygger fler bostäder i Lerum och just nu pågår försäljning av kedjehus och villor i kvarteret Brännås Park, säger Anders Jonsåker, Divisionschef Derome Mark & Bostad Vi planerar även för ca 85 bostäder i Tollered, området som går under namnet Brännabben Skogsbacke, blir en blandad bebyggelse med hyreslägenheter, småhus och bostadsrätter. Lerum ligger i en expansiv region med stark tillväxt och allt fler upptäcker fördelarna med att bo naturnära i en storstadsregion, behovet av nya bostäder är stort.

Fler arbetstillfällen i Lerum
I samband med öppningen av den nya byggvaruhandeln i Lerum görs nyrekryteringar, under sommaren har 12 nya medarbetare rekryterats.

- Vi är väldigt taggade och känner oss välkomna av de lokala byggarna, säger Johan Ewaldh, som tillsammans med sitt team ser fram emot att möta den växande efterfrågan på trä - det självklara byggnadsmaterialet för ett klimatsmart boende och en hållbar samhällsutveckling.

För mer information kontakta
Johan Ewaldh, Regionchef Sjuhärad, tel. 031-725 38 81
Anders Jonsåker, Divisionschef Mark & Bostad, tel. 0340-66 64 77

Bild: Anläggningen Lerum