2019-02-28

Derome nomineras till årets jobbskapare

Att gå från 0 till 60 anställda på ett år är en resa som kräver passion och målmedvetenhet. Satsningen har varit lyckad, det visar nomineringen av Derome som Årets jobbskapare i Landskrona.

För mindre än ett år sedan lämnade den första ordern Deromes regionlager, som ligger precis vid E6:an i Landskrona. Idag hanterar sextio anställda flera hundra order varje dag.

- Vår satsning i södra Sverige har visat sig vara helt rätt, säger Johan Winroth, vd Derome Byggvaror & Träteknik. Tillväxt och att vi tar marknadsdelar är viktigt för oss, men att vi också är en samhällsaktör som skapar arbetstillfällen i nya regioner är extra stimulerande.

Rekryteringen har varit gedigen, men genom ett nära och bra samarbete med både Arbetsförmedlingen och kommunen har processen flutit på. Derome arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet, vilket har varit framgångsrikt vid regionlagret i Landskrona.

- Jag tror på en mix av ålder, kön och bakgrund. En mängd av olika personligheter ger oss stora möjligheter att lära av varandra, säger Juliane Arnold, regionlagerchef i Landskrona. Det finns flera medarbetare som har fått nya roller efter kort tid. Om du visar vilja, intresse och ambition, så finns det stora möjligheter för att ta nästa steg med större ansvar. Det är oerhört stimulerande att se hur hela arbetsplatsen växer.

Nu går rekryteringen mer eller mindre av sig själv, då anställda tipsar kompisar och före detta kollegor om lediga tjänster hos Derome. Företaget har även påbörjat en studentpool, där studerande ges möjligheter att arbeta vid sidan av studierna.

Branschledande logistiklösningar

Regionlagret i Landskrona levererar flera hundra order dagligen och den branschledande logistiken är en förutsättning för att hålla den höga servicegraden som kunderna förväntar sig.

- Det är givetvis glädjande att bli nominerade för ett sådant här pris, säger Johan Winroth. Det väcker stolthet i hela koncernen och är ett kvitto att vår satsning i Landskrona uppskattas av staden, medarbetarna och kunderna.

Regionlagret i Landskrona är stort som fyra fotbollsplaner och ingår i Deromes satsning på flera orter i södra Sverige med ett femtontal bygg- och järnvaruhandlare. Bland annat öppnade Derome en ny byggvaruhandel i Malmö City under hösten och fler nyöppningar är på gång.

Vinnaren i kategorin Årets jobbskapare kommer att tillkännages vid Näringslivsgalan den 30 mars.