2017-03-10

Derome köper IMAB Industrihandel och breddar erbjudandet

Derome Byggvaror & Träteknik fortsätter expandera. I dagarna har Derome träffat en överenskommelse att förvärva IMAB Industrihandel i Halmstad och Helsingborg. Det innebär att vi nu kan ge kunderna ett bredare erbjudande som även innehåller industriförnödenheter.

Derome har under en tid undersökt möjligheten att utveckla erbjudandet av byggförnödenheter, för att kunna bli en ännu mer heltäckande leverantör och ytterligare förenkla proffsens vardag. IMAB startades 1972 och har varit ett familjeföretag i många år. Attityden inom bolaget och de nöjda kunderna signalerar att företaget består av ett starkt team, som vi tror kan bidra mycket till Deromegruppens utveckling.

- IMAB är vad vi har letat efter. Nu kan vi skala upp vår verksamhet och erbjuda ett mer komplett erbjudande till våra kunder, säger Johan Winroth, VD Derome Byggvaror & Träteknik. Bygg- och industriförnödenheter går hand i hand med varandra och i samband med detta förvärv kan vi alltså täcka våra kunders totala behov av förnödenheter.

Tar steget in på industrisidan

IMAB är ett väletablerat varumärke i Halland och nordvästra Skåne. Därför kommer båda IMAB-anläggningar fortsätta att verka under samma namn, även efter uppköpet. Deromegruppen får nu in ny kunskap och erfarenhet av försäljning av industriförnödenheter (stål, verktyg, maskiner och industrivaror) i organisationen.

- För oss som erfaren bygghandlare innebär det här ett nytt tillskott av spetskunskap som gör att vi kan fortsätta att utvecklas inom vår bransch, säger Johan Winroth. Vi skapar en separat organisation som ska fokusera mot industrikunderna och den offentliga sektorn. Det är en utmaning som vi sett fram mot och med den kunskap som finns inom IMAB och även BIG-gruppen, ser vi fram emot att utvecklas vidare.

Utökat sortiment och 50 nya medarbetare

IMAB:s industrivaruanläggning finns idag i Halmstad och Helsingborg med ett brett sortiment av kvalitetsvaror. Alla Deromes befintliga kunder kan framöver beställa varor ur IMAB:s sortiment och få dessa levererade inom ett dygn med turbilar till någon av våra 23 anläggningar utmed västkusten.

- Det är en stor fördel för våra kunder som nu får tillgång till ca 20 000 lagerförda artiklar av förnödenheter, som de tidigare behövt köpa hos någon annan leverantör på sin ort, avslutar Johan.

IMAB omsätter ca 150 Mkr och förvärvet innebär att Derome blir ungefär 50 nya medarbetare från och med den 3 april 2017.

--------------------------------------
Kontaktperson

Johan Winroth
| VD Derome Byggvaror & Träteknik
0340-66 64 43 | johan.winroth@derome.se 

LÄNK

www.IMAB.se