2017-01-18

Derome Byggvaror breddar och kompletterar sitt erbjudande

Nu breddar och kompletterar Derome Byggvaror sitt kunderbjudande för att ytterligare kunna förenkla byggarens vardag. Vid årsskiftet gick Derome med i Bygg- & Industrigross Sverige AB/BIG-gruppen och kan därmed erbjuda våra kunder ett bredare sortiment från ett flertal nya leverantörer och ett stärkt tjänsteerbjudande.

- Det blir ett stort tillskott av nya artiklar i vårt sortiment. En del artiklar lagerläggs i våra bygghandelsanläggningar, men framförallt får vi även tillgång till ett stort antal anskaffningsartiklar, vilket vi tror kommer glädja många av våra kunder. Vi kan nu erbjuda en större bredd av varor från fler leverantörer än tidigare och vi tror att det kommer göra vårt erbjudande mer komplett, säger Martin Axelsson, inköpschef för Deromegruppen.

Medlemskapet ger även Derome möjlighet att utbyta erfarenheter och bilda nätverk med aktörer som helt inriktar sig på järnhandel och byggförnödenheter.

- I och med detta får vi även tillgång en utvecklad produktdatabas och ett flertal olika koncept mot kund. Detta gör att vi kan skräddarsy olika lösningar utifrån de olika behov våra kunder har. Allt för att det ska bli enklare att få ihop dagen på byggplatsen och kunna erbjuda proffsbyggarna hela material- och tjänstebehovet, säger Martin Axelsson.

Stärker våra spetskompetenser

Vi kan nu även fortsätta utveckla vår spetskompetens genom utbildningsprogram för butikssäljare. För att stärka vårt kunderbjudande ytterligare kan vi nu även erbjuda unika kundutbildningar inom områden så som ställningsbyggande, bultpistol, fallskydd med mera. Totalt kan vi erbjuda tio olika typer av utbildning för våra kunder. På Derome Byggvarors 22 anläggningar utmed västkusten har arbetet redan startat med att implementera de nya leverantörerna och vässade kunderbjudanden.

Före Deromes inträde i BIG-gruppen ingick 24 företag utspritt på 43 orter i samarbetet. När Derome nu är med på tåget blir motsvarande siffra 25 företag utspritt över 65 orter.