2017-10-27

Rekrytering av 103 nya medarbetare igång

Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, är ett namn som allt oftare förekommer på de sydsvenska bygg- och industriproffsens läppar. Under senaste halvåret har vi öppnat 14 nya anläggningar i Sydsverige och nu har rekryteringen för att driva Derome vidare in i framtiden startat med full kraft.

- 103 nya medarbetare är en stor mängd människor och vi är väldigt stolta över att kunna bidra med så många arbetstillfällen i regionen, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik. De som vill arbeta med oss har stora möjligheter att utvecklas i takt med att vi hela tiden växer och utvecklar verksamheten. Utöver erfarenhet från byggbranschen så söker vi även de som har en bakgrund inom industribranschen, då vi just nu storsatsar på ett utökat och komplett järnvarusortiment.

För tre veckor sedan kunde vi berätta att Derome Byggvaror & Träteknik öppnar södra Sveriges största lager för bygg- och järnvaror i Landskrona nästa år. Och expansionen har gått snabbt hittills. Så sent som i april förvärvades de första anläggningarna; IMAB Industrihandel i Helsingborg och Halmstad. En månad senare övertogs 12 befintliga bygghandelsanläggningar i Skåne, Blekinge och södra Småland. I september öppnades en bygghandel i Lund. Idag har Derome Byggvaror och Derome Järnvaror 14 anläggningar i regionen och satsar nu även på Landskrona och Malmö för att öka närservicen.

Långsiktiga relationer viktigt

De utannonserade tjänsterna är fördelade på 13 orter; Helsingborg (5), Hässleholm (3), Karlshamn (3), Kristianstad (5), Landskrona (44), Lund (7), Malmö (24), Markaryd (3), Perstorp (2), Ronneby (3), Sölvesborg (2), Sösdala (1) och Örkelljunga (1). Tjänsterna innefattas bland annat av butikschefer, säljare, tillplockare, lagerchefer, platschefer, chaufförer, takstolskonstruktörer och många andra.

- Vi tänker långsiktigt i allt vi gör, säger Johan Winroth. Det gäller så väl investeringar i verksamheterna, som kundrelationer och inte minst vid rekrytering av nya medarbetare. Vi värdesätter rätt person på rätt plats och tycker att det är oerhört viktigt att relationerna vi bygger med varandra, varar under lång tid framöver. Vi har etablerat oss i Sydsverige för att vi tror stenhårt på den här marknaden och nu vill vi knyta fler människor till oss som tror på våra satsningar lika mycket som vi gör!

Rekryteringsinsatsen, som är den största Derome gjort hittills, startar omgående och tjänsterna tillsätts därefter löpande. Lediga tjänster återfinns på www.derome.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.

----------------------------------------------

HISTORISK ÅTERBLICK 2017 - DEROME I SYDSVERIGE

  • 1 april 2017 förvärvades IMAB Industrihandel i Helsingborg och Halmstad och satsningen på järnvaror tog fart.
  • 2 maj 2017 förvärvades 12 bygghandelsanläggningar i Skåne, Blekinge och södra Småland.
  • 1 juli 2017 tillträddes en fastighet på Agneslundsvägen i Malmö City. Här öppnas en så kallad komboanläggning* under 2018, med fullskaligt bygg- och järnvarusortiment.
  • 11 september 2017 öppnades bygghandelsanläggning nummer 37, i Lund.
  • 9 oktober 2017 tillträddes en andra tomt i Malmö, på industriområdet i Fosie, där vi i framtiden bygger en komboanläggning* med fullskaligt bygg- och järnvarusortiment.
  • 9 oktober 2017 tillträddes en industrifastighet i Landskrona, där Pilkington tidigare huserat, vilken blir Deromes första regionlager i Sydsverige, samt en fullskalig bygg- och järnhandel.
  • Fortsättning följer…

 

*Komboanläggning är benämningen på Deromeanläggningar som säljer ett komplett byggvarusortiment och ett komplett järnvarusortiment – totalt ca 16 000 artiklar. Alltså en kombination av bygghandel och järnhandel.

 

---------------------------------------------

Kontaktperson

Johan Winroth | VD Derome Byggvaror & Träteknik AB
johan.winroth@derome.se | 0340-66 64 43