2018-07-02

Nu blir Deromes anläggning i Stenungsund större

Derome fortsätter att satsa på sin helhetslösning för bygg- och industriproffs. Nu har en ny anläggning byggts i Stenungsund för att rymma ett fullskaligt bygg- och järnvarusortiment, en så kallad komboanläggning.

Regionen kring Stenungsund är ett expansivt område för bygg- och industribranschen. Det är en naturlig punkt på marknaden för Derome och innebär goda förutsättningar för att rikta sig mot proffsen i regionen.

- Det är viktigt för oss att tillgodose byggarens och industrikundens fulla material- och tjänstebehov. Vi vill vara proffsens förstahandsval eftersom vi kan erbjuda en helhetslösning från en och samma leverantör, berättar Christer Thorsson, regionchef Derome Byggvaror.

Derome har funnits i Stenungsund sedan januari 2015 och var först i området med att sälja byggvaror och tillhörande tjänster, helt inriktat på proffs. Den nya anläggningen har ett sortiment på 15 000 lagerförda artiklar med omkring 20 anställda.

- Vi tar ett kliv framåt i regionen tack vare det nya stora utbudet, förklarar Christer vidare. Det här innebär även att våra övriga anläggningar i närområdet får närmare tillgång till ett bredare sortiment efter behov.

Effektiv logistik viktigt

Tidigare var närmsta komboanläggning Alingsås och Hisingen. Den nya anläggningen i Stenungssund underlättar logistiken i regionen och gör att närområdet blir ännu vassare.

- Allt vi gör grundar sig i vårt fokus på att förenkla vardagen för bygg- och industriproffsen. Vi stärker vårt totala sortiment och underlättar ytterligare för våra kunder i vardagen. Ska vi fortsatt vara en ledande aktör på marknaden så måste vi utveckla oss. Öppningen av en ny anläggning Stenungssund är ett lysande exempel på detta, säger Martin Axelsson, divisionschef Derome Järnvaror.

Derome har nu även fullt fokus på industrikunderna i regionen. Martin Axelsson, som nyligen tagit sig an uppgiften som divisionschef för Derome Järnvaror, understryker hur viktigt det är att bygga upp en stabil och erfaren organisation i regionen.

- Från mitten av augusti kommer vi att ha en säljkår för bearbetning av industrikunderna och här finns många års erfarenhet. Några välkända ansikten som dyker upp hos oss är Kristian Erlandsson, Patrik Kjellsson och Bernt Andersson som fältsäljare men även Eva Bergvall som innesäljare. Mot byggkunderna har vi sedan tidigare ett starkt team som nu får ytterligare verktyg för att hjälpa våra kunder på bästa sätt, avslutar Martin.

Kontaktperson

Christer Thorsson | Regionchef Derome Byggvaror
christer.thorsson@derome.se | 0522-44 26 05

Martin Axelsson | Divisionschef Derome Järnvaror
martin.axelsson@derome.se | 0340-66 65 06